lauantai 15. maaliskuuta 2014

Mielensämuuttajan parsavuoka

Ostin parsaa ja tarkoitukseni oli paistaa niitä pannulla possun ulkofilepihvien kanssa. Ei liene yllätys, että suunnitelmat muuttuivat jälleen. Syntyi mielensämuuttajan parsavuoka, joka oli niin hyvää, että mies kehoitti kirjoittamaan ohjeen jakoon.

possun suikalelihaa (maustamatonta)
nippu parsaa
makaroonia
kesäkurpitsa
sipulia
fetaa
ruokakermaa
suolaa
pippuria

Possusta tuli kyllä pihvejäkin, mutta suikaloin loput ja ruskistin hieman pannulla. Mausteeksi riitti suola ja mustapippuri. Uunivuoan pohjalle kippasin ensin tomaatti-chili pastaa, jota oli jäänyt ehkä 1/4 pussillinen. Huuhtelin parsan ja paloittelin ja heitin vuokaan. Parsan päälle murustelin jääkaapista löytyneen fetan jämän. Suikaloin sipulin ja lisäsin vuokaan. Kuutioin kesäkurpitsan ja lisäsin vuokaan. Maustoin reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisäsin kerman ja pikku lorauksen vettä. Päälle possun suikaleet ja vuoka uuniin.

Kun vuoka oli ollut uunissa tunnin noin 175 asteessa, kääntelin ruoan kauhalla sekaisin ja jätin vielä hautumaan jälkilämmölle. Lopputulos ei ollut kovin houkuttelevan näköistä, mutta erittäin herkullista! Mietinkin, että tähän voisi lisätä paprikaa tuomaan väriä ja ruoka kannattaisi tarjota tuoreen persiljasilpun kera.

Parsa on niin hyvää, että jopa koira vinkui sen perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentilla, jookoskookos!