sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mielensämuuttajan viilentävä hellepäivän salaatti

Huh hellettä! Tässäpä nopea, maittava ja täyttävä salaatti hellepäivään.

Skinnytaste -blogissa oli mielenkiintoinen linssisalaatti, jota päätin kokeilla. Tosin jo valmistusvaiheessa jouduin soveltamaan niin paljon, että syntyi Mielensämuuttajan viilentävä hellepäivän salaatti.

Tarvitset:

1.5 dl punaisia linssejä
1 laakerinlehti
tuoretta timjamia
suolaa

4 pienehköä porkkanaa
puolikas keltasipuli
1-2 sellerin vartta
2 avomaankurkkua
tuoretta korianteria

Mausteeksi minttukastiketta


Huuhtele linssit ja lisää keitinveteen suolaa, yksi laakerinlehti ja pari timjamin vartta. Valmista ohjeen mukaan (n. 10 min keittäen)

Kuutioi porkkanat, sipuli, selleri ja kurkut pieneksi. Hienonna muutama korianterin lehti varsineen. Sekoita ainekset keskenään. Valuta linssien keitinvesi pois ja poimi pois laakerinlehti ja timjami. Huuhtele linssit tarvittaessa. Sekoita muuhun salaattiin.

Minttukastikkeen olin valmistanut jo aiemmin ja se oli aika kammottavaa, mutta tähän salaattiin se sopi erinomaisesti. Eli suosittelen lisäämään lorauksen minttukastiketta tai vaihtoehtoisesti loraus viinietikkaa, suolaa ja reilusti tuoretta minttua.



Koe avomaankurkun ja mintun viilentävä vaikutus. Linssit ja porkkana täyttävät vatsaa sopivasti ilman ähkyä. Ja tämä maistui myös tyttärelleni, joten olin onistunut valmistamaan täydellisen hellepäivän ruoan!

....

Linssien keittäminen on taitolaji. Minun ensimmäinen satsi kiehui liikaa ja linssit hajosivat mössöksi. Lisäsin ylikeitettyjen linssien sekaan tattarijauhoa, kaksi kananmunaa, suolaa, jauhettua korianteria ja juustokuminaa ja paistoin lettusia, joita itse kutsuin kökkösiksi. Niistäkin tuli erittäin hyviä ja mahtava lisuke esim. broilerille, mutta viilaan reseptiä vielä hieman, joten palataanpa asiaan sen osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentilla, jookoskookos!