lauantai 22. helmikuuta 2014

Siivouspäivä

Heräsin taas ensimmäisenä. Hoidin omat aamutoimet ja punnitsin itseni, kuten jokaisena aamuna ja kirjasin lukeman eteisen lipaston päällä olevaan kalenteriin. Kalenteriin olen merkinnyt tälle päivälle siivouksen. Kalenterilla ja sen merkinnöillä on tarkoitus antaa koko perheelle informaatiota mitä perheessämme tapahtuu. Miehen tulisi kirjata siihen omat menonsa, samoin tyttären. Toisinaan kalenteri toimii, toisinaan ei. Itsekin olin unohtanut poistaa kalenterista siirtyneen talvilomani. Alunperin lomani piti olla tällä viikolla kun tyttärenikin on lomalla. Osan lomasta pidin kuitenkin jo joulun välipäivinä ja osan pari viikkoa sitten kun kävimme Prahassa. Yksi talvilomapäivä on vielä käyttämättä. Sitä odotellessa.

Olin pyytänyt tytärtäni tyhjentämään vaatekaapistaan vaatteet, joita ei enää pitäisi. Tein saman omalle vaatekaapilleni ja eilen kannoimme kolme jätesäkillistä vaatteita UFFin keräyslaatikkoon ja yhden jätesäkin taloyhtiön roskakatokseen. Luopuminen tuntui hyvältä. Keräykseen meni paljon hyväkuntoisia vaatteita, mitä ei vaan tullut pidettyä. Väri oli väärä tai vaatteet olivan käyneet pieniksi. Totesin itselleni, että en tule tästä pienenemään. Ja vaikka kutistuisinkin, tuskin haluaisin enää käyttää vaatteitani, joista aika on ajanut ohi. Miehen mielestä vaatteet olisi pitänyt myydä kirpputorilla. On kuulemma hirvittävää rahan poisheittämistä kun ei edes yritä. Olemme joskus ottaneetkin kirppispöydän, mutta se työ minkä ylläpitäminen vaatii ei ole mielestäni sen arvoista suhteessa käteen jäävään rahaan kun kirppispöydän vuokran on maksanut. Kirppikselle piti ajaa lähes joka päivä järjestelemään pöytää. Tavaraa katosi paljon vaikka hinnoittelu oli maltillista, ehkä jopa liian alhaista kun jälkeenpäin vertailin hintoja muissa pöydissä. Ei kiitos minulle enää sitä. Saan paremman mielen lahjoittamalla tavarat eteenpäin.

Vein koirat ulos ja samalla raahasin paperikassillisen keräyspaperia taloyhtiön roskakatokseen. Eilen olin käynyt läpi vanhat aikakausilehdet, joista osan nakkasin poisvietäväksi. Irtisanoin Kotivinkin tilauksen. Huilin järjestelin numerojärjestykseen. Niitä uskoisin selailevani vielä myöhemminkin, vaikka jokaikinen lehti on luettu kannesta kanteen jo saapuessaan.

Tätä kirjoittaessani olen ruokkinut koirat, syönyt aamupalan, keittänyt kananmunia, kirjoittanut kalenteriin lisämerkintöjä koskien siivoupäivää: "peilien pyyhintä", "lakanoiden vaihto". Itsestäänselvyyksiä, mutta minusta kalenteri näyttää kivalta kun siinä on tarpeeksi merkintöjä. Joutunen odottelemaan vielä pari tuntia ennen kuin muu perhe herää. Siivouspäivä -merkintä kalenterissa houkuttaa nukkumaan pitkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentilla, jookoskookos!