sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mielensämuuttajan katkarapupasta

Suhteeni ruokaan melko yksioikoinen. Pidän hyvästä ruoasta, mutta toivoisin kaiken olevan niin pahaa ettei sitä viitsisi syödä. Tunnistan kyllä milloin vatsani on täysi, mutta suu huutaa lisää jos ruoka on erityisen maittavaa. En ole erityisen hyvä kokki, mutta sitäkin kovempi soveltamaan ja oikomaan resepteissä, jos ylipäätään jaksan lukea niitä loppuun asti. Katselen televisiosta ruokaohjelmia jos tv sattuu päälle sellaiseen aikaan. Erityinen lempparini on Australian Master Chef, jonka kotimaisesta versioista olen nähnyt vain mainoksia ja sepä riitti.

Kokeilen muotireseptejä vähän jälkijunassa - vasta sitten kun kaikki muut ovat jo hehkuttaneen kuinka hyvää tuli. Näin kävi suuren suosion saaneen avokadopastan kanssa, jonka tein ihme kyllä täysin ohjeen mukaan ja lopulta totesin, ettei ollut kummoinen. Minusta siitä puuttui jotain, joten sovelsin oman versioni, josta tulikin tyttäreni lempiruoka.

Eli katkarapupasta mielensämuuttajan tapaan:

täysjyväspagettia
tomaattia
valkosipulia
punasipulia
lime tai sitruuna
avokado
etikkaa
katkarapuja
suolaa
mustapippuria
chiliä
öljyä
basilikaa
persiljaa

Lorauta kulhon pohjalle öljyä, lisää suolaa, pippuria, loraus etikkaa ja sitruunan tai limen mehua. Pilko chili tai jätä kokonaan pois. Hienonna ainakin kolme valkosipulin kynttä ja heitä kulhoon. Hienonna sipuli ja heitä kulhoon. Punasilpuli tai makea sipuli toimii tässä parhaiten, keltasipulista riittää puolikas. Kuutioi avokado tai kaksi tai jätä kokonaan pois. Pilko ainakin pari tomaattia pienen pieniksi kuutioiksi ja heitä kulhoon. Sekoita. Leikkaa veitsellä tai saksilla nippu basilikaa ja persiljaa hienoksi silpuksi ja heitä kulhoon. Ei haittaa vaikka jompaa kumpaa ei olisi tai vaihtoehtoisesti toisen voi korvata vaikkapa rucolalla, oreganolla, timjamilla tai mitä nyt sattuu olemaan. Sekoita. Lisää jäiset katkaravut. Keitä spagetti ja kaada se kulhoon. Sekoita. Katkaravut sulaa kuuman pastan alla. Tarjoile heti ennen kuin ehtii jäähtyä.

Eli turhat kikkailut ja hankalat ainesosat pois. Ei tarvitse raastaa juustoa eikä kaivaa yleiskonetta kaapista. Terävällä veitsellä pärjää hyvin eikä tiskattavaakaan tulee kuin tarjouluastian ja kattilan verran. Ja jos ei halua tehdä pastaa, voi tomaatin ja muiden ainesosien sekaan lisätä vähän majoneesia tai kermaviiliä ja käyttää vaikkapa lisukkeena uuniperunoille.

Tänään kokeilen nyhtöpossua. Yllätyin kuinka monta reseptiä siihenkin löytyi ja koska mihinkään reseptiin ei ollut kaikkia aineksia, sovelsin taas. Ainakin marinadi oli hyvänmakuista kun possun laitoin uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentilla, jookoskookos!