maanantai 4. toukokuuta 2015

Irti arjesta

Thaimaan matka on tuonut sopivasti etäisyyttä asioihin. Näin suunnittelimmekin jo matkaa varatessamme. Varauksen teimme jo ennen irtisanoutumistani. Sitten oli vain ajan kysymys milloin uskaltaisin tehdä päätöksiä. Vaikka periaatteessa päätöshän oli jo tehty. Oli silti hyvä jättää vielä joustovaraa.

Matkan ajankohta piti sovittaa tarkasti kurssiviikonlopun ja äitini syntymäpäivien väliin, joten lopulta matkailulle jäi aikaa vähän reilu kolme viikkoa. Ensimmäiset yöt olimme Bangkokissa, jolloin tuntui, että seuraavista viikoista tulee todella pitkät. Bangkokissa oli toki paljon nähtävää ja kävelimme paljon. Hotelli oli huippuhyvä ja lopulta vain yhtenä päivänä ehdimme käydä uima-altaalla. Kuitenkin vasta saarelle tultuamme, alkoi matka tuntua matkustamisen arvoiselta.

Vanhan hippisaaren ilmapiiri on rento vaikkakin tekno alkaa täälläkin vallata sijaa reggaelta. Turistikausi alkaa olla pikkuhiljaa ohi ja hinnat alkavat olla laskusuuntaisia. Saarelle tultaessa oli tosin Thaimaan viiden päivän vapaat päällä ja kaikki majapaikat olivat täynnä thai-turisteja. Yövyimme ensimmäisen yön ilmastoimattomassa huoneessa, jossa oli lappovessa. Huoneessa ei sinänsä ollut vikaa. Hyttysverkon alla puhaltimen kierrättäessä ilmaa huoneessa olisi ollut ihan hyvä nukkua ellei tekno olisi jytkynyt vieressä aamuviiteen saakka. Alamme kuitenkin olla niin vanhoja, ettei moista menoa jaksa. Kunnon yöunet on luksusta, josta ei enää halua tinkiä. Seuraavana päivänä vaihdoimmekin rantabungalowiin kun thait alkoivat pikku hiljaa palata takaisin kaupunkeihin.

Meren katseleminen ja kuunteleminen rauhoittaa sekä mieltä että kehoa. Stressi alkaa pikku hiljaa purkautua ja mieleen alkaa vähitellen tulla tilaa uusille asioille. Tietoisesti olen kuitenkin yrittänyt olla pohtimatta mitään ongelmia. Olen vain rauhoittunut. Elänyt tässä hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentilla, jookoskookos!