maanantai 9. kesäkuuta 2014

Lomaa odotellessa

Pinna on ollut niin kireällä viime aikoina, ettei enää ole varaa yhtään enempää kiristellä. Ympärillä olevat ihmiset ovat ärsyttäneet minua ja olen pelännyt, että teen jotain peruuttamatonta. Hormonitoiminnan epätasapainoa tuskin katsottaisiin lieventävänä asianhaarana jos pääni pistettäisiin pölkylle päällekarkauksesta.

Vaikka gynekologi vakuutteli, että hormonikorvaushoidossa käytetään naisen luonnollisia hormoneja ja ettei sivuvaikutuksia olisi luvassa, olen yrittänyt etsiskellä netistä luonnollisempaa ja miedompaa vaihtoehtoa. Neljän viikon aikana olen kerännyt jo kolme ylimääräistä kiloa, jotka näkyvät turvotuksena vyötäröllä, rinnoissa ja nilkoissa. Myös kasvot ja silmät ovat aamuisin turvoksissa. Vasemmassa jalassa on särkyä sääressä, mikä haittaa ajoittain kävelemistä.

Ihan vaarattomia nuo hormonilääkkeet eivät ole muutenkaan. Vaikka suojaisivatkin osteoporoosilta, on haittavaikutuksina lueteltu mm. rintasyöpää ja veritulppariskiä. Great.

Lasken aamuja loman alkuun. Odotan, että pääsen hengähtämään toviksi. Jos voisin, pakenisin erämaahan ja murjottaisin siellä yksin koko lomani. Siihen saakka keräilen neli- ja viisapiloita vaikken edes tiedä mitä niillä tekisin. Enhän tiedä mitä teen tällä elämälläkään. Enkö vain näe sitä onnea mikä tässä ympärillä on?